November 22

2016.11.26. 09:40


A mai nap: a Magyar Közoktatás Napja Magyarországon 1991 óta és Szent Cecília napja: Szent Cecília a zenészek védőszentje
 

A Magyar Közoktatás Napja Magyarországon 1991 óta

 
A PSZ a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére, valamint a szükséges országos és helyi döntések meghozatala, a közös cselekvés kialakítása céljából kezdeményezte a magyar közoktatás napjának létrejöttét. Olyan akciónapot kívánt a PSZ létrehozni, amelyen az aktuálisan zajló költségvetési vitákhoz kapcsolódva felhívják a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére. A meghirdetett akciónapokkal olyan döntések megszületését kívánták elősegíteni, amelyekben kifejeződik a nemzet gondoskodása saját jövőjéről, és amelyekben nem szorulnak háttérbe a szakmai szempontok, a tanulói, szülői, pedagógusérdekek.
 
forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Közoktatás_Napja
 
 

Szent Cecília napja: Szent Cecília a zenészek védőszentje

 
Szent Cecíliáról többet: http://www.katolikus.hu/szentek/1122.html

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek november november 22 a magyar közoktatás napja magyarországon szent cecília napja

A bejegyzés trackback címe:

https://unnepilaz.blog.hu/api/trackback/id/tr592474203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása