November 22

2016.11.26. 09:40


A mai nap: a Magyar Közoktatás Napja Magyarországon 1991 óta és Szent Cecília napja: Szent Cecília a zenészek védőszentje
 

A Magyar Közoktatás Napja Magyarországon 1991 óta

 
A PSZ a hazai közoktatás helyzetének, gondjainak bemutatására, valós társadalmi megítélésének elősegítésére, valamint a szükséges országos és helyi döntések meghozatala, a közös cselekvés kialakítása céljából kezdeményezte a magyar közoktatás napjának létrejöttét. Olyan akciónapot kívánt a PSZ létrehozni, amelyen az aktuálisan zajló költségvetési vitákhoz kapcsolódva felhívják a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére. A meghirdetett akciónapokkal olyan döntések megszületését kívánták elősegíteni, amelyekben kifejeződik a nemzet gondoskodása saját jövőjéről, és amelyekben nem szorulnak háttérbe a szakmai szempontok, a tanulói, szülői, pedagógusérdekek.
 
forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Közoktatás_Napja
 
 

Szent Cecília napja: Szent Cecília a zenészek védőszentje

 
Szent Cecíliáról többet: http://www.katolikus.hu/szentek/1122.html

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek november november 22 a magyar közoktatás napja magyarországon szent cecília napjaNovember 21

2016.11.26. 09:25


A mai nap: A Televíziózás nemzetközi napja és A filozófia napja
 

A Televíziózás nemzetközi napja

 
A televíziózás az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, ma már nincs is olyan háztartás szinte ahol ne lenne megtalálható 1-2 készülék minimum. Az emberek mindennapi tevékenységévé vált a televíziózás egyszerűbben tv-zés. Ma nem találkozhatunk olyan fiatallal, aki életében nem látott volna tv-t. A lenti sorokban a tv fejlődését a wikipédia alapján mutatom be:
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek november november 21 a televíziózás nemzetközi napja a filozófia napja